android
  #21  
Old 12-04-2010, 08:22 AM
deadohiosky's Avatar
deadohiosky deadohiosky is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Berlin, Germany, EU, Earth, Milkyway
Posts: 924
Default

Quote:
Originally Posted by rohit3192 View Post
^ I am unrelated to those deals.No harm in discussion.
Of course one will apply his/her own discretion(As your sig. says Think for yourself. Question authority. - Timothy Leary).
As far as I am concerned I will wait till this(Archos 43) is available at major online stores.
i know/believe you that you're unrelated, but i don't think people around here are so desperate to buy it for a premium of 200%. i think they can wait one or two weeks more for a new stock. and btw, they were already available at amazon before. just (pre-)order and you will get one as soon as you're first in line. (ordered my Cowon J3 through amazon.de, and although they say it still out of stock it was delivered last saturday)
__________________
Think for yourself. Question authority. - Timothy Leary

Black Cowon J3 32 GB (Black Ringke Case) - no lousy Sennheiser CX 300 anymore, Pana HJE 900 took the throne... for keeps
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 12-04-2010, 08:46 AM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

I am sure Archos would not like to let go the (initial) demand of Archos 43 and they will soon flood the markets with it.
Btw: removed those links(no place for greedy people).
Reply With Quote

  #23  
Old 12-04-2010, 08:49 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

The 32 has Bluetooth. What it doesn't have is a speaker. Screen is smaller and lower-res than the 43. No Video out through HDMI, but you can through a USB-to-Composite cable. Other than that it'll do everything the 43 will. I'd prefer the larger 43, but at $100 less the 32 looks pretty amazing to me too.
Reply With Quote

  #24  
Old 12-04-2010, 08:59 AM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
The 32 has Bluetooth. What it doesn't have is a speaker. Screen is smaller and lower-res than the 43. No Video out through HDMI, but you can through a USB-to-Composite cable. Other than that it'll do everything the 43 will. I'd prefer the larger 43, but at $100 less the 32 looks pretty amazing to me too.
No microSD card is deal breaker for me.
The situation is somewhat simlar to choice between Cowon I9 & J3(I know the difference but as far as microSD is concerned)
Reply With Quote

  #25  
Old 12-04-2010, 03:00 PM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

The 32's manuel had something about a model having a microSD slot instead of volume buttons, but I haven't heard much about that. I emailed Archos to ask about it a month ago, but never got a reply.
Reply With Quote

  #26  
Old 12-04-2010, 03:13 PM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

^I could not find that at this site.
Reply With Quote

  #27  
Old 12-05-2010, 10:13 AM
G-Man76's Avatar
G-Man76 G-Man76 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Victoria, Canada
Posts: 301
Default

Yeah I am pretty sure that there is no plan to have a version of the 32 with a card slot. I think that the idea would be to have people that want that to get the 43.
Reply With Quote

  #28  
Old 12-05-2010, 11:16 AM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

Quote:
Originally Posted by rohit3192 View Post
^I could not find that at this site.
From the 28/32 manuel:
Quote:
Originally Posted by 1.1 Archos Description
1. Volume Buttons: to increase/decrease volume. (Some models will have a micro-SD card slot in place of the volume controls).
Quote:
Originally Posted by 19.3 System recovery
ARCHOS 32 (with volume buttons on the side of the device)
- Turn off the device and wait 10 seconds.
- Press and hold the volume + button while powering on the device.
- Keep the volume + pressed until the Recovery mode starts (white screen).
- To move from one option to another, use the volume buttons. To select an option, press the ON/OFF button.

ARCHOS 32 (with SD card slot) and ARCHOS 28
- Press and hold the power button until the ARCHOS banner is displayed and then release it.
- Press the power button twice (like a mouse double-click) while the banner is still displaying.
- A white Recovery screen should appear within a couple of seconds.
- To move from one option to another, press the + and - buttons. To select the highlighted item, hold down on the power button.
Reply With Quote

  #29  
Old 12-05-2010, 12:43 PM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

^Sometimes there are mistakes in manual for eg. Samsung R0 is reported to have bluetooth at some Samsung website.
The product that is actually available for sale (everywhere AFAIK) does not have microSD slot.
Reply With Quote

  #30  
Old 12-05-2010, 03:10 PM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

Yeah you're probably right. I was just hoping that it would have SD card expansion. The only way to expand its memory would be to use a flash drive via USB hosting and its a real pain finding a USB host cable that works with the 28/32.
Reply With Quote

  #31  
Old 12-05-2010, 10:35 PM
Greg_E Greg_E is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 114
Default

Ok, I guess it was the lack of storage or lack of SD card slot that stopped me.
Reply With Quote

  #32  
Old 12-05-2010, 11:29 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

One thing nice about the android tablets is that if you have a shared folder of music on your local WiFi network you can access and play it all over WiFi. Same with videos and Photos, and any other content you can use from your desktop PC.
Reply With Quote

  #33  
Old 12-06-2010, 12:28 AM
Adub's Avatar
Adub Adub is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: T DOT
Posts: 1,604
Default

That's badass, after i get my J3 i might just get a 32 to use on multiple different stereos in the house without having to move my laptop or buy overly expensive equipment to do it.
Reply With Quote

  #34  
Old 12-06-2010, 04:49 PM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

^Just read user review(Archos 32) at Amazon.
One guy reported very poor Wireless reception.
Reply With Quote

  #35  
Old 12-06-2010, 05:23 PM
Adub's Avatar
Adub Adub is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: T DOT
Posts: 1,604
Default

Amazon reviews are about as valid as those public bathroom stall "For a good time call..." messages written on the walls lol.
Reply With Quote

  #36  
Old 12-07-2010, 11:21 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Quote:
Originally Posted by rohit3192 View Post
^Just read user review(Archos 32) at Amazon.
One guy reported very poor Wireless reception.
There is a "Powersave" option in the WiFi settings. If it is not disabled (default), the range of your WiFi reception will be cut in half. Based on my own informal experience. Otherwise WiFi on my 32 and friends 43 is as good as the WiFi reception on any other device I have, including laptops, a netbook, a couple of iPod Touch, and a Zune HD. The antenna is in the lower right hand corner, and the user manual suggests holding the device there can interfere with WiFi reception.
Reply With Quote

  #37  
Old 12-08-2010, 05:06 AM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

^ Do not know exact cause strange thing is customer care told the Amazon buyer that it((Archos 32) is media player with internet capability (meaning do not expect it to be full fledged device).
I am more interested in Archos 43 (but I will wait till few members give it a thumbs up).
btw:
Archos 32 is now at 136.94 (Amazon)
Reply With Quote

  #38  
Old 12-08-2010, 01:47 PM
mattk42 mattk42 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5
Default

I'm getting very interested in the Archos 43. The 32 looks great too, and I would buy it right now, if it had expandable memory(or larger storage than 8gb.) Looks like this line of players from Archos isn't suffering from the issues their players have had in the past. I just might have to give them a go, as it is definitely time for me to upgrade.
Reply With Quote

  #39  
Old 12-08-2010, 01:54 PM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
There is a "Powersave" option in the WiFi settings. If it is not disabled (default), the range of your WiFi reception will be cut in half. Based on my own informal experience. Otherwise WiFi on my 32 and friends 43 is as good as the WiFi reception on any other device I have, including laptops, a netbook, a couple of iPod Touch, and a Zune HD. The antenna is in the lower right hand corner, and the user manual suggests holding the device there can interfere with WiFi reception.
Didn't know that. I'll have to see if that works for my 28 because the reception has been a bit lousy.
Reply With Quote

  #40  
Old 12-08-2010, 02:27 PM
rohit3192 rohit3192 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Left Abi because of Adub
Posts: 412
Default

^After you do that please share your opinion.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.