android
  #1  
Old 12-13-2010, 12:37 PM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default Chakra (aka HO) Alpha Test




Chakra is a UCI for both Cowon S9 and J3. It's an upgrade of the HO UCI, but is currently in alpha state due to source code maintenances.

The latest version, a2 Build 2101011152056, has the following features:
- Multiple desktops
- Icons, custom icons, widgets
- Folders (better compared to HO)
- Swipeable menubar (3 pages)


------


v1.0 b2pre (build 201012120033) (Post @ iaudiophile.net)



Previous releases:

- v1.0 a2 (build 201011152056) (Post @ iaudiophile.net)

- v1.0 a1 pre (build 201011072243) (Post @ iaudiophile.net)

- v1.0 a1 pre (build 201011070033) (Post @ iaudiophile.net)

- v1.0 a1 pre (build 201011061338)



-------


How to use custom icons:

- Create a folder 'Chakra' in 'System/Flash UI'

- Create a folder 'custom icons' in 'System/Flash UI/Chakra'

- Put icons in the 'custom icons' folder. Every icon must be there twice: One with and one without label. The naming is: 'icon name.png' and 'icon name__l.png'. 'icon name' is a unique identifier of the custom icon. Read the text below for more details.

- Create a file 'custom icons.xml' in 'Chakra' and open it with a text editor.
Copy and paste the following content:
Code:
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<icons>

</icons>
- For every icon you have create an entry in <icons>...</icons> with the following scheme:
Code:
<icon name="name" type="type" file="file" />
Name: A unique name for the custom icon
Type: 'Launcher' or 'Flash'
File: Filename of the file the icon opens. If the type is 'Launcher', the file must be in 'System/Flash UI/', otherwise it has to be put into 'Flash/'.

- Custom icons can be found in the icon menu. There may be more than one page, so swipe down to go to the next page. There's an indicator on the right side which shows the current page.


The archive already contains the folder structure and the XML file. There's already a sample custom icon added which launches memtest.swf, a game I created.

Last edited by Kizune; 12-20-2010 at 03:09 AM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-13-2010, 12:37 PM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

Chakra v1.0 Beta 2 Pre

Build 201012120033


Changes
Event Manager:
- Unlimited events per day (before: 2)
- Set the dates when a notification is to be shown (up to 5 dates)
- If there are more than 2 notifications, ther eare no popups shown. Instead there is a notification group shown. More information about that feature below.
- Added Event Manager settings to the Settings Screen
- Fixed some bugs

Notification Class:
- PlugIns can show notifications using this class
- The notification class shows multiple events as groups. This means that there is a black bar on the top right corner of the screen which contains a symbol and a number. The number shows the number of notifications in that group.
- Tap a notification group to see all notifications of the group. The notifications are automatically mark as read when you close the popup.

Misc:
- Swipe up/down to show/hide the menu bar
- Added post-it widget. This widget shows typist texts. Use the arrow buttons to change the currently shown text.
- Music widget: The switch theme button is replaced with a combi-button. This means that the button has an icon on the left side which changes the widget's theme when tapped, and an icon on the right side which opens the music screen. The theme where the album art is small and only a play button is shown doesn't contain this combi-button due to space issues.


Please note:
This is a pre-beta so there are still lots of bugs and some features are still missing.


IMPORTANT: Your Event Manager database isn't compatible with Chakra b2pre's Event manager database! Please delete the file 'chakra_eventmgr.sol' in /System/Flash UI/ to avoid issues!


Download

Last edited by Kizune; 12-13-2010 at 03:36 PM.
Reply With Quote

  #3  
Old 12-13-2010, 12:38 PM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

Chakra PlugIn: Startup Actions

Build 201012120250


This PlugIn allows the user to start music playback and/or open the music screen automatically on startup.

Feel free to suggest more options!



How to install:

1. Extract the contents of the archive in '/System/Flash UI/Chakra/PlugIns/'

2. Go to the folder '/System/Flash UI/Chakra/' and open the file 'plugins.xml' with a text editor.

3. Add the line '<plugin file="startup_actions.swf" />' between '<plugins>...</plugins>'

4. How your modified XML file may look like (this is an example!):
Code:
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<plugins>
  <plugin file="event_interface.swf" />
  <plugin file="startup_actions.swf" />
</plugins>



How to change the plugin's settings:


1. Go to the Chakra Settings screen

2. Open PlugIn Settings -> Startup Actions





Download
Reply With Quote

  #4  
Old 12-13-2010, 12:38 PM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

Chakra PlugIn: Wallpaper Changer

Build 201012131853


This PlugIn loads a random wallpaper from the folder 'System/Flash UI/chakra/plugins/res__wallpaper_changer.swf/'.

There is also the option 'Change Wallpaper automatically'. If this option is enabled, when you change the desktop, the wallpaper is changed, too. It's similar to the extended wallpaper feature in HO.

Sample wallpapers are included.
Read 'How to add/remove wallpapers' to add more wallpapers or remove the sample ones.



How to install:

1. Extract the contents of the archive in '/System/Flash UI/Chakra/PlugIns/'

2. Go to the folder '/System/Flash UI/Chakra/' and open the file 'plugins.xml' with a text editor.

3. Add the line '<plugin file="wallpaper_changer.swf" />' between '<plugins>...</plugins>'

4. How your modified XML file may look like (this is an example!):
Code:
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<plugins>
     <plugin file="event_interface.swf" />
     <plugin file="startup_actions.swf" />
     <plugin file="wallpaper_changer.swf" />
</plugins>



How to change the plugin's settings:


1. Go to the Chakra Settings screen

2. Open PlugIn Settings -> Wallpaper Changer



How to add/remove wallpapers:

1. Go to '/System/Flash UI/Chakra/PlugIns/res__wallpaper_changer.swf/'

2. Open the file 'wallpaper.xml'

3. Similar to the file 'plugins.xml', you have to add an entry for every wallpaper between '<wallpapers>...</wallpapers>': <wallpaper file="wallpaper.jpg" />

4. How your modified XML file may look like (this is an example!):
Code:
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<wallpapers>
     <wallpaper file="download.jpg" />
     <wallpaper file="fgd4r346.jpg" />
     <wallpaper file="Find_your_way_1280 x 960.jpg" />
     <wallpaper file="drop_fishspot.jpg" />
     <wallpaper file="One_Way_iPhone.jpg" />
     <wallpaper file="vladstudio_underwater2_.jpg" />
     <wallpaper file="Water_In_The_Leaf.jpg" />
</wallpapers>

Download
Reply With Quote

  #5  
Old 12-20-2010, 02:48 AM
gorcorps's Avatar
gorcorps gorcorps is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Golden, Colorado, USA
Posts: 383
Default

your current b2pre link leads to the wrong file. Here's the real link (it was correct at iaudiophile)

http://www.mediafire.com/?6b7liyj58g6gi7f
__________________
There's no such thing as a stupid question, but there sure are a lot of inquisitive idiots...

My Deviant Art page - they make great wallpapers
Reply With Quote

  #6  
Old 01-27-2011, 09:35 AM
Viggar Viggar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Help

Hello there,

I got my J3 three weeks ago, and I must say, I'm very pleased
The only bad thing about this player is its simple theme style, which I have changed by putting the great Aero and Chakra UCI's onto it.

But now I want to set up the wallpaper-changer and the startup-manager, but for this I have to go to the "Chakra settings menue"
The only problem is, I can't find it anywhere.

So could anybody please tell me how to open up this menue?

Thanks a lot!

Btw I don't know how to change the UCI-style, too.
In the original Cowon UCI you need to press the "turn off" button in the lower right corner of the display and push it to the left, but I didn't figure out yet how to do it in Chakra.
Could you please tell me how to, too?!
Thx
Reply With Quote

  #7  
Old 01-27-2011, 10:32 AM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

You can slide the bottom menu two times to see two other pages of the menu. One page contains music controls and the second one the other menu items (shutdown, options, change theme).

The button to go to the options is the button with the square.
Reply With Quote

  #8  
Old 01-27-2011, 11:08 AM
Viggar Viggar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default

Okay Buddy, now I found the mysterious sliding menu xD
The problem is that I've pushed a button (can't remember which one of them) and now my player turns the screen off and on and off and on.
Looks like this wasn't meant to be
Could you tell me how to fix it?
Reply With Quote

  #9  
Old 01-27-2011, 11:48 AM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

What, your player turns the screen on and off all the time? I don't know how you managed to do this.^^
Reply With Quote

  #10  
Old 01-27-2011, 12:00 PM
Viggar Viggar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 10
Default

Problem solved, just renamed the mainmenu3.swf into mainmenuChakra.swf and back again.
Works
Reply With Quote

  #11  
Old 01-27-2011, 12:19 PM
Kizune's Avatar
Kizune Kizune is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Germany
Posts: 192
Default

Err... okay... O_o
Reply With Quote

  #12  
Old 02-15-2011, 07:00 PM
HowardRoark HowardRoark is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 36
Default

I'm not sure if this bug has been reported, but when I go into the Security options menu there are no options and "undefined" in the menu bar. I can't access anything or do anything, and the only way to get back out of it is to hold the menu bar.
Reply With Quote

  #13  
Old 02-20-2011, 09:09 AM
briant1234's Avatar
briant1234 briant1234 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Jersey
Posts: 155
Default

I know this is not related to the above post, but
am i correct to say that this UCI is still in beta testing phase? and would:
v1.0 b2pre (build 201012120033)
be the newest version?
Reply With Quote

  #14  
Old 02-22-2011, 07:56 AM
DanielG DanielG is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default

Um, I don't want to come across dumb or so but how do you install this?
Reply With Quote

  #15  
Old 02-22-2011, 02:42 PM
briant1234's Avatar
briant1234 briant1234 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Jersey
Posts: 155
Default

i think you download the zip file, and extract it into the cowon j3, under "system/flash UI"
Reply With Quote

  #16  
Old 03-01-2011, 10:48 PM
kyuuketsuki kyuuketsuki is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Location: NY
Posts: 6
Default

I extracted to system/flashui, and it still didn't work... am i doing something wrong?
Reply With Quote

  #17  
Old 03-02-2011, 05:43 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Did you rename mainmenuN.swf to mainmenu1.swf (or 2 or 3)?
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #18  
Old 03-05-2011, 04:09 AM
Voodz Voodz is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default

i followed the same instructions as above still not working hmmm

i also installed/extracted to "system/flash UI"

changed the name of mainmenuN.swf to mainmenu1.swf

and still nothing
Reply With Quote

  #19  
Old 03-05-2011, 04:24 PM
AoyLoyOoyLoL AoyLoyOoyLoL is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 45
Default

A little question, If I wish to go backward to the original COWON j3 UI.
All I need is to delete all the files in \System\Flash U,right?
Reply With Quote

  #20  
Old 03-05-2011, 04:41 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Yes, all files relevant to Chakra in the Flash UI and the SOL folder.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

Reply

Tags
aero, chakra, cowon j3, install, settings, troubleshooting.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.