android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Sony Walkman > Walkman E Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2011, 06:08 PM
rezonanz rezonanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Default Big problem with nwz-e454 after entering service menu!

Hello
This is my first post here and I think I have a big problem here and I need your help!!
I hava just bought a new sony nwz-e454 player and to my disapointment I found that the volume level is too low...
Of course I have set the avls limit to "Off"
So I decided to search if there is a solution on the net,and I found out about the service menu
I entered there and I tried to change the limiter.I didnt find exactly what to change and I just browsed the audio menu
Or so I thought
Probably I must have pressed something I wasnt supposed to press
After the restart,the player maximum volume is really really loud(Now at 15 is so loud as it was at its maximum--30)
This is not a very big problem cause I wanted to boost the volume in the first place,although now its too loud
the big problem is that the radio is not working anymore!!
everytime i select the "fm" icon,the player stops responding!The buttons dont do nothing and I need to reset the player in order for it to work again.
I really need your help here please!
Does anybody know where I must go in order to at least revert the player back to its original state?
thank you!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-05-2011, 01:08 PM
GreasyTacoAficionado's Avatar
GreasyTacoAficionado GreasyTacoAficionado is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 43
Default

Is there a reset button on the back like on the e355?
Reply With Quote

  #3  
Old 01-06-2011, 08:17 AM
rezonanz rezonanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by GreasyTacoAficionado View Post
Is there a reset button on the back like on the e355?
Yes(fortunately!) there is one on the back of the player...
Reply With Quote

  #4  
Old 01-06-2011, 05:35 PM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

Can I ask where this player was bought? was in the EU or outside of the EU?
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #5  
Old 01-07-2011, 07:36 AM
rezonanz rezonanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Ascariss View Post
Can I ask where this player was bought? was in the EU or outside of the EU?
It was bought in Greece(EU)
Reply With Quote

  #6  
Old 01-12-2011, 03:25 AM
crema crema is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

Same problem, but i don't change anything in the testmode.. looks like that just the call of it have changed the volume und crashed the radio. is there no chance to reset the player to factory defaults?
why sony make it so difficult to disable the volume limitation? grr im so unhappy with this product
if i find no solution the player will go back to amazon...

Last edited by crema; 01-12-2011 at 03:31 AM.
Reply With Quote

  #7  
Old 01-12-2011, 04:09 AM
crema crema is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

found a solution for the radio problem:
simply reset the player in the common settings menu from the player.
now my radio works fine again
Reply With Quote

  #8  
Old 01-12-2011, 06:16 AM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

it might appear that you have solved the volume limiter issue here, i wonder if this would work on the other sony mp3 players hmm
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #9  
Old 01-13-2011, 03:22 AM
rezonanz rezonanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by crema View Post
found a solution for the radio problem:
simply reset the player in the common settings menu from the player.
now my radio works fine again
Did the volume limit return to its original(low) level??
Reply With Quote

  #10  
Old 01-13-2011, 04:04 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

^^ in re: last 2 posts. Indeed! If this worked, radio restored and volume remains at non-EU levels, this could be great news...!
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #11  
Old 01-13-2011, 06:39 AM
crema crema is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by rezonanz View Post
Did the volume limit return to its original(low) level??
No, the volume is still high
Reply With Quote

  #12  
Old 01-14-2011, 07:09 AM
rezonanz rezonanz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by crema View Post
found a solution for the radio problem:
simply reset the player in the common settings menu from the player.
now my radio works fine again
ok the radio works now but it displays radio stations between 76 and 90 Mhz...
weird
Reply With Quote

  #13  
Old 01-16-2011, 11:03 AM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

Quote:
Originally Posted by rezonanz View Post
ok the radio works now but it displays radio stations between 76 and 90 Mhz...
weird
really? that's like the radio on the japanese models lol
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #14  
Old 01-16-2011, 11:37 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

^ lol, perhaps so. But still, if this technique does work, it could be great for EU Sony E45x owners who don't care about the radio.

Any other EU Sony owner care to try this method?
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #15  
Old 01-16-2011, 11:56 AM
nodirectionhome nodirectionhome is offline
Banned
 
Join Date: Oct 2010
Location: Salisbury UK
Posts: 677
Default

looking at AV forums last night there seems to be no way at all around the volume issue at least for the A series (and I presume other models), despite persistent tinkering with the service menu.

I'm not even going to try mine - it's not worth the risk.
Reply With Quote

  #16  
Old 01-16-2011, 03:35 PM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

Hi guys, for those people that change the volume limit which one did you guys change?

AUDIO --> SN or AUDIO →MAXOUT since I think the max out is set at 30 right?

because I believe only difference for EU vs non EU is the AUDIO --> SN
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #17  
Old 01-20-2011, 12:40 PM
champen champen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

I'm also stuck with a "limited edition" NWZ-s755. (EU)
As i understand this, both CREMA and REZONANZ got rid of the stupid volume cap, just by entering service menu and quit again without changing anything.

Is there any other NWZ-E series owners who have tried this?

Unfortunately this is not working for NWZ-s755

Last edited by champen; 01-20-2011 at 02:11 PM.
Reply With Quote

  #18  
Old 01-20-2011, 12:43 PM
meetooman's Avatar
meetooman meetooman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 488
Default

@Ascariss: My Sony E430 max volume value is at 30 too. Is it the EU or US range?
Reply With Quote

  #19  
Old 01-22-2011, 05:11 AM
champen champen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by meetooman View Post
@Ascariss: My Sony E430 max volume value is at 30 too. Is it the EU or US range?
The volume value 30 is the walkman range. I believe all walkmans goes to 30 regardless what region they are from. It's just that the EU models dosnt play as loud on 30 as player from e.g U.S or Japan because off the volume cap
Reply With Quote

  #20  
Old 01-22-2011, 06:43 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

^ yes, gthis makes sense...The range doesn't change but the effective level of volume is hampered.
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.