android
  #61  
Old 11-21-2011, 10:58 PM
Us35 Us35 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by n3000 View Post
I love my SGP 5.0, for everything but... listening to music. I thought i could let down my Cowon S9 and i was so wrong.

If i use my cheap intra Meelectronics M11+ I could think that SGP is good but when i use my sennheiser HD558, there is a world between my s9 and this sgp, I have used Winamp pro and it's even worse than the DB POWER AMP (which is not so bad after all). I always hear some kind of distorsion.

Samsung should buy COWON and put their technology in their sgp

Have you tried others? headphones do not necessarily have universal compatibility with any player. Try another pair of recognized quality. Only one test is limited to say the player is not good. But ... Each has an ear

By Google Translate
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #62  
Old 11-21-2011, 11:12 PM
Us35 Us35 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14
Default

"I always hear some kind of distorsion."

Few people have a spectrum analyzer in the ears.
Reply With Quote

  #63  
Old 11-28-2011, 07:58 PM
bleunoir bleunoir is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: US
Posts: 5
Default

The hissing/static noise is not audible when I use my Retro Panasonic monitor headphones. The noise only exists when I'm using the headphones that came with the player to test with, and my (primary) Sony MDR-XB20EX headphones, both of which are in-the-ear headphones. The hissing/static noise is nonexistent when I'm commuting due to the external background noise. I haven't tried using conventional ear-buds with my player though.

I'm positive it's not a tinnitus thing.

To be sure that your player doesn't hiss, try wearing in-the-ear headphones (the ones with silicone tips). You won't hear the hissing when your player's not active. Before you try this, you have to be in a quiet area. Check to make sure that nothing is running. Make sure your player is in standby as well.

1. Push the power button on the player when you're using it like so.
2. Sweep the screen of the player to unlock it.
3. Turn the volume level down to 0. Or mute the player.
4. Play any song with the sound turned off. You should
probably hear a subtle -click- followed by a somewhat quiet hissing sound.
5. Now pay close attention to the sound. Pause the song, then push the power button to put your player on standby again. The hissing should continue for a second or two, then the same subtle -click- can be heard before the player actually goes silent.

This applies to my SGP 4.0. I'm not sure if you guys happen to experience this as well.
Reply With Quote

  #64  
Old 12-02-2011, 06:14 AM
ctlro ctlro is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 24
Default

I can partianlly confirm what bleunoir is experiencing.
Of course, using the included in-ears with my 4.0 is worse, but even with better phones or in-ears (like the shure e2c) that slight hissing and clicking won't go away. I'm using Playerpro btw. There's a clicking sound between the tracks and when I turn Playerpro on and off (back to stanby). However, when I turn the volume down to zero, I can't hear the clicks anymore. Also, I noticed that changing the Playerpro EQ-settings, the hissing becomes more pronounced/fainter, depending on the changes.
Seems to be a software bug, maybe a sounddriver issue. Sadly we're not able to try Supercurio's sounddriver on our devices. Then we would know...
Maybe we should record it as a bug in lebellium's bug post?
Reply With Quote

  #65  
Old 12-05-2011, 10:32 AM
tcat's Avatar
tcat tcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Austin, TX
Posts: 302
Default

I just want to say the SGP5 sound is soooo much better than my Optimus-V. I just plugged into my car speakers for the 1st time today. With my OV at full volume I have to turn up my car radio to "35-38" to get equivalent volume to normal "15-18" listening (distortion and not loud). With the SGP at just under full volume, I set my radio at "20-22" and get sound that's better than my radio. Does very well with bass. Included ear plugs are good. Haven't played much with the equalizer, but at least it has one!
Reply With Quote

  #66  
Old 12-05-2011, 10:35 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,044
Default

I find the sq and volume on my SGP 5.0 to be pretty good, but it's even better when I put PowerAMP on it. The volume actually doubled, and the bass actually RATTLES my headphones. Really, quite a nice little player we have here - I'm quite impressed.
Reply With Quote

  #67  
Old 12-07-2011, 06:17 AM
n3000 n3000 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec, QC, Canada
Posts: 97
Default

Quote:
Originally Posted by Us35 View Post
Have you tried others? headphones do not necessarily have universal compatibility with any player. Try another pair of recognized quality. Only one test is limited to say the player is not good. But ... Each has an ear

By Google Translate

Ok, so I need to apologize (to sgp 5.0)

I now use PlayerPro, with its equalizer (rock setting, bass all the way up). My cowon S9 use X-BASS setting. Even with my Sennheiser 558 the sound quality for me is now close between the 5.0 and the Cowon, very close. Very very close

So I think the player plays a great part in rendering audio. Winamp was crap. same for Power Amp. I should'nt have incriminate the 5.0
Reply With Quote

  #68  
Old 12-07-2011, 07:36 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,044
Default

PowerAMP was crap for YOU, it works perfectly for me. One man's trash is another man's treasure.
Reply With Quote

  #69  
Old 12-07-2011, 10:07 AM
tcat's Avatar
tcat tcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Austin, TX
Posts: 302
Default

I'm happy with Cubed. http://www.appbrain.com/app/%C2%B3/o...kon.rockonnggl
Reply With Quote

  #70  
Old 12-08-2011, 03:33 AM
dacari's Avatar
dacari dacari is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 25
Default

Anyone using the stock player?? I'll like to know why most of the soundAlive options have gone.
A guy from XDA reports that since the updates, the soundalive has dissapeared.

I say that because I own a G50 (which I really love) and I find it a bit more full (on the warm side) and powerful than 4.0 even with voodoo.

I can't understand why is G50 so underrated, it's a bit laggy sometimes, and really poor screen, camera..... but its SQ wise is top-notch, for me

Last edited by dacari; 12-08-2011 at 03:57 AM.
Reply With Quote

  #71  
Old 12-08-2011, 08:37 AM
tcat's Avatar
tcat tcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Austin, TX
Posts: 302
Default

I was, and all sound alive is there (USA-2.3.5). I switched to Cubed just because it looks so much cooler and has nice widgets. Also has equalizer.
Reply With Quote

  #72  
Old 12-08-2011, 12:28 PM
ctlro ctlro is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 24
Default

Taking the hissing issue back up: I've tried Steve's kernel (mentioned in another thread here on the forum) and I can say two things: the hissing is gone as now it has voodoo sound driver installed, that bypasses the analogue component of the soundchip and I don't feel the need of using playerpro's EQ anymore - the music just sounds more free and intensive with it off. Just superb sound! I guess you should really give it a try, I have yet to experience any side effects of steve's kernel, I don't think there are any.
Reply With Quote

  #73  
Old 12-08-2011, 12:33 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,044
Default

I'm in the USA, and I'm using the USA model of the SGP 5.0, so Steve's kernel is useless to quite a few of us.
Reply With Quote

  #74  
Old 12-08-2011, 03:57 PM
sandro87 sandro87 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 93
Default

the 5.0 doesn't have the 4.0 dac
Reply With Quote

  #75  
Old 12-08-2011, 10:13 PM
TexasRockbox TexasRockbox is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: USA (guess the state ;-) )
Posts: 218
Default

Quote:
Originally Posted by sandro87 View Post
the 5.0 doesn't have the 4.0 dac
Thank goodness.
Reply With Quote

  #76  
Old 12-09-2011, 04:32 AM
sandro87 sandro87 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by TexasRockbox View Post
Thank goodness.


why? :-)
Reply With Quote

  #77  
Old 12-09-2011, 06:34 AM
ronaldo_brasil ronaldo_brasil is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by sandro87 View Post
the 5.0 doesn't have the 4.0 dac
do you mean 4.0 has better sound quality than 5.0?
do 4.0 have better sound chip?
Reply With Quote

  #78  
Old 12-09-2011, 12:14 PM
TexasRockbox TexasRockbox is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: USA (guess the state ;-) )
Posts: 218
Default

Quote:
Originally Posted by sandro87 View Post
why? :-)
I think the 5.0 sounds better.
Reply With Quote

  #79  
Old 12-09-2011, 02:37 PM
sandro87 sandro87 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by ronaldo_brasil View Post
do you mean 4.0 has better sound quality than 5.0?
do 4.0 have better sound chip?

I don't know THAT but the 5.0 according to this and only source http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=64069 doesn't have the wolfsons chipset
Reply With Quote

  #80  
Old 12-09-2011, 02:40 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,044
Default

The Voodoo kernel doesn't work on the 5.0, so that confirms the lack of the wolfson chip.
Reply With Quote

Reply

Tags
4.0, 5.0, galaxy s, samsung, sound quality, wifi, yp-g1, yp-g70

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.