android
  #1  
Old 10-17-2011, 02:27 AM
Forze Forze is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Default Does Anyone Know How To Access The NWZ-S765 Test Menu?

Hi guys'n girls:

last year i bought a Sony S-series walkman (euro model) & accessed the test menu to remove the limit. Unfortunately i lost the walkman last weekend & I bought a new NWZ-S765 16gb (euro model again).

I can't find any solutions to access the menu & to remove the limiter.

Any possible tips n tricks for this one?

Thanks in advance
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-17-2011, 05:24 AM
Just Some Guy Just Some Guy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 480
Default

I think Sony started locking down the volume limit in newer models. It may not be possible to turn it off now.

If that's so, then sorry, you're out of luck.
Reply With Quote

  #3  
Old 01-23-2012, 03:30 PM
sony sam sony sam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Default

(I realise this is an old thread but...)

Just bought one of these myself, and if you're talking about the AVLS limiter, you can turn it on/off in the normal menu.
Reply With Quote

  #4  
Old 01-23-2012, 05:38 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,348
Default

This isn't about the AVLS limiter. That's a menu setting you can turn on or off. There's a volume cap on players sold in the EU some find objectionable. That's why Forze mentioned twice it was a euro model.

On most players from other manufacturers the volume cap can be removed during a firmware update by choosing a region other than Europe during the setup. There's no setting for that during a Sony firmware update. Their firmware updates are hardware and region specific. Trying to use a firmware from a different region doesn't work. The firmware from a region with no volume cap just doesn't work on a player intended for a volume capped region.

In the past it was sometimes possible to remove the volume cap in the service menu. If that's been changed there isn't a setting in the player's menu that would allow removing the volume cap.
Reply With Quote

  #5  
Old 02-04-2012, 01:13 PM
sony sam sony sam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Default

I wonder in the test menu, if there are options to tell the player to go into full power-off mode immediately on shutdown. Would rather it do this than into standby. Would also like the option to reduce the display off time from the current min 15secs (not counting the zero time option), to 5secs.

I guess without test menu access, its all academic anyway.
Reply With Quote

  #6  
Old 02-04-2012, 01:56 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,054
Default

Even with test menu access Sony has removed the ability to change settings in their newer players. Sony is a real PITA!!!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:09 AM.