android
  #1  
Old 02-18-2012, 08:22 PM
AlphaBlu- AlphaBlu- is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Default Walkman NWZ-e438 charging problem

so my Walkman NWZ-e438 isn't charging the thing is the screen the shows it's connected to the computer is showing the battery is full but after removing it from the charge and turning it on it shows the welcome screen then turns off 2 seconds after. I checked the batter level through the computer ( right clicking on the walkman choosing properties ) it showed me the battery level is 13%. by the i just got a new charger cause the old one broke and the walkman hasn't been used in about 6 months
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 02-18-2012, 08:54 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,362
Default

Lithium batteries can be damaged by remaining discharged for too long. That may have happened with your player. There's also a chance that the battery needs to slowly charge for a while to "reset" itself to be able to take a full charge. There's just no telling either way.

I've brought a couple of batteries back to life by using a USB wall charger that produces the standard 5 volts. I let them stay connected for a day or so then disconnected and reconnected them.

You could try that and see if it helps here. Unfortunately I've had many more that stayed dead.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.