android
  #1  
Old 03-13-2010, 01:01 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default Bruised screen

Seems I run the gamot of problems here dont I guys?

Anyway, after my non-responsive screen fiasco, (thanks habhome! after i left it to dry a bit it worked ok) I noticed that the screen had a dark blue/haze blue bruise in the middle of the screen. It isnt noticable otherwise, but It shows up clearly when I was recalibrating my touch screen.

Ive already contacted Creative Support about the matter, but I wanted to know if any of you guys have experienced this with your devices or other devices, and how did you cope?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-13-2010, 05:17 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

You don't think it can me the remnants of some moist behind the screen? If it is, leaving it to dry further would solve the problem. If it's something else I've never heard of the problem before so I'd be stumped what to do.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #3  
Old 03-13-2010, 06:39 PM
nikc4 nikc4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: In a cardboard box
Posts: 46
Default

I have this problem too, it only shows up when I have it charging on an outlet. (screen is on but only showing black, bruise shws up as a purple smudge) It has been there for awhile now, so I think it's permanent. It doesn't bother me much, but I just thought you should know that it's not just you.
Reply With Quote

  #4  
Old 03-13-2010, 06:47 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

I can only say try this: http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=52875
Since I have no idea what might cause the problem. I've never seen it myself.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #5  
Old 03-13-2010, 07:49 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

I'll try the bowl of rice thing and see if that does anything.

As far as problems go, the only one it presents is that when I scroll through the menus it'll go up or down by itself or go back up two spaces after ive scrolled down. Its kind of a pain, but it looks like it doesnt do it if I use a stylus. I'll try drying it out though and i'll report back.
Reply With Quote

  #6  
Old 03-13-2010, 08:12 PM
fzbm123 fzbm123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
Default

ya. i also hav these bruises everywhere on my screen n they r vry noticeable n definitely vry annoying. Do u think i could use my warranty to ask the customer service (or watever its called) to fix it?
Reply With Quote

  #7  
Old 03-13-2010, 09:02 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

I inquired Creative Support about that today.
Ill post the reply as soon as I get it.
As we speak however, my X-Fi, which i affectionately dubbed "Kyou" is now sitting in a ziploc bag full of rice.
Reply With Quote

  #8  
Old 03-14-2010, 03:56 AM
fzbm123 fzbm123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by runeblade98 View Post
I inquired Creative Support about that today.
Ill post the reply as soon as I get it.
Ok then. thx

Quote:
Originally Posted by runeblade98 View Post
As we speak however, my X-Fi, which i affectionately dubbed "Kyou" is now sitting in a ziploc bag full of rice.
Lol . did u put ur x-fi2 inside a ziploc bag full of rice to get rid of the bruised screen? tell me if tat works for ya. thx
Reply With Quote

  #9  
Old 03-14-2010, 10:56 AM
nikc4 nikc4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: In a cardboard box
Posts: 46
Default

I'm assuming because rice absorbs moisture. Brilliant.
Reply With Quote

  #10  
Old 03-14-2010, 11:57 AM
LordXenos's Avatar
LordXenos LordXenos is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville, KY, USA
Posts: 94
Default

I have had a single bruise on my screen for a while and it is a little annoying and quite noticeable when the player is held at an angle. Just an educated guess, but I think it might be due to pressing the screen too hard (damn that Bonk game! :P )
__________________
If you have a question, please ask. I am more than happy to help.

Cheers,
Your friendly neighborhood
Dark Lord
Reply With Quote

  #11  
Old 03-15-2010, 01:08 AM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

well im sad to report that it isnt NOT residue moisture like Hab suspected. The Bruise is still there, so like LordXenos mentioned, it might be an instance where I pushed it too hard.
In addition to it being an eyesore when noticable (nothing like seeing a black spot on jeremy clarkson's face when watching episodes of top gear) the menu will go wonky and auto scroll when I drag to scroll through the lists. I havent learned to compensate for it, but found that using a stylus or doing sharp movements lessens the chance of that happening.

Creative hasnt responded yet, but we'll see when they do, and i'll tell you guys whats up.
Reply With Quote

  #12  
Old 03-15-2010, 08:11 PM
dkstott dkstott is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
Default

I've been dealing with several wonky menu features for a bit

#1 most annoying is the flashing screen (play, FF, rewind, etc) during the playing of tunes.... it doesn't happen all the time

#2 while playing sodoku, 1 square will enlarge or flash between big and small.. unfortunately, it is not the square I am working on.

I'm wondering if the bruises on the screen have anything to do with the wonky menu functions?
Reply With Quote

  #13  
Old 03-16-2010, 06:47 PM
nikc4 nikc4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: In a cardboard box
Posts: 46
Default

I've pressed the screen deliberately before, enough to make purple spots appear, but they always went away within seconds of lifting my finger. You have to press hard enough to feel the screen buckle. I do have one spot though, so i don't think it's from pressing the screen to hard.
Reply With Quote

  #14  
Old 03-16-2010, 11:11 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

well guys, creative responded.

Dear _______,

Thank you for writing in to Creative Support Services; I appreciate the
opportunity to assist you.
Based on the description of the issue that you have provided, it appears
that your product needs to be scheduled for a repair or replacement.

Please note that your product will be tested upon receipt and if no
malfunction is found in the product, it will be returned to you.

Please follow this link to have an RMA issued for your product:

http://us.creative.com/onlinerma

All applicable fees will be assessed at the time that your RMA is
processed in an effort to expedite the repair or replacement of your
product.

Thank you for your valuable time.
Best Regards,

Sing Yen
Worldwide Customer Response
Creative


So it looks like no home remedies can be done. its a company matter. I did find though after I stuck a screen protector on the screen, that it didnt autoscroll as much as when I didnt have one on. I'll probably take the plunge and send it in, but then again, I could always learn to live with it.
Reply With Quote

  #15  
Old 03-17-2010, 02:39 AM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

Too bad they can't tell how much it's going to cost you..
Reply With Quote

  #16  
Old 03-17-2010, 02:40 AM
RobertsAccount's Avatar
RobertsAccount RobertsAccount is offline
X-Fi2 App Master
 
Join Date: Jan 2010
Location: UK
Posts: 310
Default

Quote:
Originally Posted by Brett_val View Post
Too bad they can't tell how much it's going to cost you..
Yeah... Well we'll just have to wait and see!
Reply With Quote

  #17  
Old 04-11-2010, 02:11 AM
JD_THEBEST's Avatar
JD_THEBEST JD_THEBEST is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Wentworth, Australia
Posts: 18
Default

Hi i just got my zen x-fi2 yesterday and it has a bruse on the screen that i discovered today
Reply With Quote

  #18  
Old 04-11-2010, 09:18 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Did you order it online? In that case I'd contact creative and arrange for it o be returned and exchanged for a new, since it's probably an out of the box problem.
If you bought it at a local store I'd go there and talk to them.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #19  
Old 04-11-2010, 07:30 PM
JD_THEBEST's Avatar
JD_THEBEST JD_THEBEST is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Wentworth, Australia
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by Habhome View Post
Did you order it online? In that case I'd contact creative and arrange for it to be returned and exchanged for a new, since it's probably an out of the box problem.
Yes i did order it from creative australia and i have sent them a message. Not very good to get a defective 13th birthday present
Reply With Quote

  #20  
Old 04-13-2010, 07:35 PM
farfenoogen's Avatar
farfenoogen farfenoogen is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 14
Default

OOOH PICK ME PICK ME!
I returned mine under warranty for this same exact problem! they sent it back with no charge.
__________________
lacks imagination for a good sig
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:22 AM.